V Prešove ukončili rekonštrukciu umeleckej školy Jána Pöschla

27.12.2021 Prešov

Prešov 27. decembra (TASR) - Mesto Prešov v uplynulých dňoch ukončilo rekonštrukciu Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Jána Pöschla na Prostějovskej ulici. V rámci druhej a tretej etapy rekonštrukcie zateplili všetky pavilóny a kompletne vymenili vykurovacie rozvody. TASR o tom informoval hovorca mesta Prešov Vladimír Tomek.

Rekonštrukcia školy začala ešte v roku 2018, keď v rámci prvej etapy vymenili okná. Práce na druhej a tretej etape sa začali v septembri 2020.

"Cieľom rekonštrukcie bolo riešiť nevyhovujúci stav v presklených chodbách, kde dochádzalo k zrážaniu vzdušnej vlhkosti na zasklených stenách a k vzniku plesní. Potrebná bola aj výmena starých rozvodov kúrenia a efektívnejšie odvedenie zrážkovej vody od základov budovy," priblíži Tomek.

Stavebné práce pozostávali zo zateplenia štyroch pavilónov, pričom v nich urobili aj výmenu rozvodov kúrenia. Okrem toho zateplili steny, časti striech a úprav sa dočkali aj odkvapové chodníky. Dôležitým prvkom bola podľa Tomeka aj celková estetická úprava prostredia areálu ZUŠ, ktorý je situovaný v husto zastavanej obytnej časti Sídliska III.

"Vďaka úspešne zrealizovanej rekonštrukcii máme v Prešove jednu z najkrajších základných umeleckých škôl na Slovensku. Osobne veľmi oceňujem, že okrem najdôležitejších stavebných úprav na samotnom objekte sa podarilo zrevitalizovať aj školský areál. Verím, že v tomto prostredí sa budú príjemne cítiť všetci žiaci, ktorí sa odteraz budú ešte viac tešiť na svoje obľúbené hodiny," uviedla primátorka Prešova Andrea Turčanová.

Rekonštrukčné práce uskutočnili počas plnej prevádzky ZUŠ. Zhotoviteľom stavby bola spoločnosť EBC group s.r.o, ktorá zrealizovala práce v rámci druhej a tretej etapy na základe zmluvy v celkovom objeme 316.530,11 eura s DPH.
 

Vyberte región